Guia Empreses Uec girona
  Àrea agremiats  
 
Usuari (NIF)
Clau (Num. Agremiat)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

  Notícies  
         
 

 

07/04/2011
Es presenta el projecte Innoconstrucció Girona 2012: una oportunitat competitiva per al sector de la construcció

La Cambra de Comerç de Girona ha acollit aquest matí la presentació del projecte Innoconstrucció Girona 2012: present i futur del projecte, a càrrec de David Pérez, Coordinador del projecte i Director de la Consultoria Qnorm, Qualitat i Medi Ambient SLU. Es tracta d’una iniciativa pionera i innovadora en la construcció al territori de Girona amb l’ambiciós propòsit de fomentar la innovació com a element de competitivitat empresarial dins el sector de forma participativa entre diverses empreses i els agents vinculats a la innovació en el sector de la construcció, com entitats d’investigació i Universitat.

El projecte, parteix de la iniciativa protagonitzada per tres empreses emblemàtiques del sector PIME de la construcció a Girona: INCOVISA , MICALÓ-RAMIÓ i OBYCALL, dinamitzat i coordinat per la consultora QNORM. La iniciativa, que per les seves característiques impulsores ha estat subvencionada per ACC1Ó (Agència per a la innovació i la internacionalització de l’empresa catalana), compta amb el suport de la Unió d’Empresaris de la Construcció, el Gremi de Promotors i Constructors de Girona, el Gremi d’Instal·ladors de Girona, la Cambra de Comerç de Girona, el Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Girona, i amb la col·laboració de Universitat Politècnica de Catalunya, Grup de Recerca i Innovació de la Construcció, Aiguasol Cooperativa i el Centre Tecnològic LEITAT.

La idea del projecte neix 2008 i es fa realitat el mes de març de 2010. La filosofia central es basa en poder fer front a la innovació en un sector tant tradicional com el de la PIME constructora. Les actuacions del projecte han inclòs formació en innovació, aprenentatge en la gestió de la innovació i el coneixement, workshops o sessions de treball en grup a Aiguasol Cooperativa i la Universitat Politècnica de Catalunya, la implantació i la certificació d’un sistema per a gestionar la innovació (UNE166002:2006), la posada en marxa de projectes individuals d’innovació i finalment, té prevista la realització d’un projecte conjunt innovador i pioner a Girona.

Certificats UNE166002 Gestió de la R+D+i

Durant l’acte de presentació, Eva Subirà, Directora d’AENOR a Catalunya, ha lliurat els certificats de la norma UNE166002 “Gestió de la R+D+i: Requisits dels Sistema de gestió de la R+D+i”a Josep Manel Lloret i Sarrats (Gerent d’Obres i Canalitzacions Lloret SA), Lluís Micaló Congost (Gerent de Construccions Micaló Ramió SL) i Josep Maria Coll i Viader (Gerent Inmobiliaria Coll i Viader SA). Tots ells han fet una breu exposició de les experiència assolides en la participació del projecte Innoconstrucció Girona 2012.

Joel Seira, Cap de d’àrea de serveis a la construcció de Qnorm, ha fet el lliurament dels certificats de formació als responsables del sistema de Gestió de la Innovació de les empreses participants al projecte a Joan Romeu Garcia (Obycall), Francesc Micaló Clotas (Micaló Ramió) i a Marcos Arráez León (Incovisa).

 
© Unió d'Empresaris de la Construcció 2008