Guia Empreses Uec girona
  Àrea agremiats  
 
Usuari (NIF)
Clau (Num. Agremiat)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

  Notícies  
         
 

 

19/07/2011
Nova convocatòria d'Innoconstrucció Girona

El proppassat dia 13 de juny es va presentar al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona la iniciativa INNOCONSTRUCCIÓ GIRONA, un projecte pioner al territori de Girona, amb l’ambiciós propòsit de fomentar la innovació com a element de competitivitat empresarial dins el sector de la construcció, aglutinant els agents vinculats al sector, incloent entitats d’investigació i la Universitat.

Amb la presència d’una cinquantena d’assistents, la jornada va obrir-se amb l’exposició per part del promotor de la iniciativa i gerent d’AQuality Consulting, el Sr. David Pérez, posant a sobre de la taula l’imperatiu de la necessitat d’innovar al sector, des del disseny i la sostenibilitat, la gestió d’obres, la promoció, els nous clients i el nou mercat... Va continuar amb l’exposició de l’experiència per part del gerent d’INCOVI, Josep Mª Coll, una de les empreses participants a Innoconstrucció Girona 2012 (primera edició del projecte). També van exposar el valor de la certificació de la innovació per part del Sr. Israel Carvajal d’AENOR així com les línies d’ajuts disponibles per a la innovació per part del Sr. Ferran Rodero, Delegat d’ACC1Ó a Girona.

La iniciativa, que per les seves característiques impulsores ha estat subvencionada per ACC1Ó (Agència per a la Innovació i la Internacionalització de l’Empresa Catalana), compta amb el suport de la Unió d’Empresaris de la Construcció, el Gremi de Promotors i Constructors de Girona, el Gremi d’Instal•ladors de Girona, la Cambra de Comerç de Girona, el Col•legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Girona, i amb la col•laboració de Universitat Politècnica de Catalunya (Grup de Recerca i Innovació de la Construcció), el Centre Tecnològic Leitat i AENOR.

El projecte INNOCONSTRUCCIÓ GIRONA, amb una clara projecció al mercat de futur de la nova construcció i amb una visió de responsabilitat sobre el territori de Girona, parteix de la filosofia de la cooperació en front de la competència, d’aprenentatge, d’esforç i col•laboració, tot amb el propòsit clar d’augmentar la capacitat d’innovar i la competitivitat de la PIME del sector de la construcció de Girona i en definitiva, el seu valor.

El sector de la construcció i afins (promotors, arquitectes, enginyers, constructors i industrials) han estat gaudint d’un model econòmic que probablement no es tornarà a repetir. És evident una renovació cap a una nova construcció, amb edificis que hauran de ser més ràpids de construir, més flexibles i barats, més ecològics, sostenibles i sobretot, més adaptats a les necessitats d’ús i demandes socials actuals. Estem preparats? El termini per a participar de forma subvencionada en la segona edició d’INNOCONSTRUCCIÓ GIRONA està obert fins el 10 de setembre.

 
© Unió d'Empresaris de la Construcció 2008