Guia Empreses Uec girona
  Àrea agremiats  
 
Usuari (NIF)
Clau (Num. Agremiat)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

  Notícies  
         
 

 

04/07/2013
Ajuts per als qui cal•ligrafiïn la façana de casa seva a Ripoll

L'Ajuntament vol incentivar els qui decorin els edificis amb elements de la cal•ligrafia de l'antic escriptori monàstic perquè siguin un element singular.

L'Ajuntament va habilitar, l'any 1999, una línia d'ajuts per als qui volien rehabilitar les façanes dels seus edificis incorporant-hi aquests elements. Havien de ser façanes del nucli històric. Ara, i coincidint amb l'ostentació de la capitalitat de la cultura catalana, vol donar un altre impuls a aquests ajuts amb l'objectiu que s'hi puguin afegir tots els qui rehabilitin façanes, fins i tot empreses i edificis públics, i crear així un element distintiu de Ripoll.

Per aquest motiu, el ple de Ripoll ha aprovat en la seva última reunió modificar l'article quatre de l'ordenança que regula aquests ajuts, ampliant els beneficiaris en el cas de tractament de façanes amb elements cal•ligràfics. L'ajut es concreta en funció dels metres quadrats de cada façana. Ve a ser una mena de compensació per la despesa de més que comporta als propietaris dels edificis fer-hi estampar els elements cal•ligràfics per als quals han optat.

Abans que quedés en via morta aquesta línia d'ajuts, l'Ajuntament de Ripoll va concedir ajuts per a la rehabilitació de vuit façanes. A més, al Centre de Formació situat al carrer Eudald Pradell també varen incorporar un element cal•ligràfic, com ho van fer tres edificis de la plaça Sant Eudald, dos més de la plaça Gran veïna, un del carrer Sant Pere, un altre del carrer Prat i un més de la carretera de Ribes, tots al nucli històric tal com manava l'ordenança abans de la seva modificació.

L'Ajuntament de Ripoll vol que els veïns prenguin consciència d'un art en què van excel•lir a escala europea els monjos del monestir a l'època medieval.

 
© Unió d'Empresaris de la Construcció 2008