Guia Empreses Uec girona
  Àrea agremiats  
 
Usuari (NIF)
Clau (Num. Agremiat)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

  Notícies  
         
 

 

22/01/2014
Es presenta a la premsa el curs de Mestratge en Construcció Tradicional

La seu de Girona de la UEC ha acollit aquest matí la roda de premsa de presentació del curs de Mestratge en Construcció Tradicional. Unió d’Empresaris de la Construcció i el Grup de Recuperació i Estudi de la Tradició Arquitectònica a les comarques gironines (GRETA), entitat en la qual forma part la Demarcació de Girona del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya, s’uneixen en un projecte per la creació d’una titulació de Mestre en Construcció Tradicional. L’objectiu és preservar els oficis relacionats amb l’art de rehabilitar edificis, cases i qualsevol altre immoble de valor arquitectònic. La titulació acreditarà quines empreses tenen la capacitat d’executar aquestes obres de restauració i rehabilitació utilitzant mètodes, tècniques i materials tradicionals.

Durant la presentació d’aquest matí Joan Casadevall, portaveu de la Unió d’Empresaris de la Construcció ha destacat que “aquest projecte dota de valor la recuperació i la rehabilitació arquitectònica del patrimoni català”, “cal recuperar les tradicions arquitectòniques dels grans artesans d’abans” ha afegit. Per la seva part Federic Cabré, president de la Demarcació de Girona del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya ha afirmat que “el proper creixement estarà basat en omplir les nostres poblacions, no serà un creixement d’expansió sinó de recuperació i rehabilitació”, “cal potenciar aquest tipus de cursos per protegir i preservar el patrimoni feble del país” ha conclòs.

Pep Fortià, responsable del Projecte Greta ha explicat la importància de la vinculació entre els arquitectes i la UEC perquè “per més que fem un bon projecte i vulguem recuperar les tècniques tradicionals, si no temin constructors que ho sàpiguen fer, no anem enlloc.” Per altra banda Olga Muñoz ha remarcat la importància d’utilitzar maneres sostenibles, econòmiques i de gran qualitat per aprofitar el que tenim i així no esborrar el patrimoni arquitectònic.

Es vol doncs aprofundir en els coneixements que al llarg del temps s’han anat transmetent de generació en generació entre els professionals del món de la construcció, però que en els últims cinquanta anys s’han perdut per raons diverses, entre les quals un afany excessiu per la construcció ràpida i econòmica, l’arribada de noves empreses amb escàs coneixement del vessant artesanal dels oficis de la construcció.

 
© Unió d'Empresaris de la Construcció 2008