Guia Empreses Uec girona
  Àrea agremiats  
 
Usuari (NIF)
Clau (Num. Agremiat)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

  Notícies  
         
 

 

08/02/2016
Curs tècnic: BIM per empreses constructores

BIM per CONSTRUCTORES, metodologia BIM i com implantar-la

DURACIÓ: 40 h (Modalitat presencial)

PREU MATRÍCULA: 500 €/Alumne (bonificable per FTFE, és a dir, subvencionat per treballadors en actiu al règim general)

OBJECTIUS

El BIM-Building Information Modeling és un procés de generació i gestió de dades de l’edifici utilitzant aplicacions informàtiques en 3D i a temps real, que engloben des del procés d’execució, components dels edificis (detalls dels fabricants), relacions espacials, costos, etc.

L’objectiu és simplificar la connexió dels diferents processos de l’obra, entrant la informació només una sola vegada en una base de dades de l’empresa i amb l’ajuda de les aplicacions informàtiques que existeixen al mercat i el sistema BIM, no duplicar cap tasca.

1. Conèixer el canvi que representa BIM i les eines necessàries per implantar-lo en una constructora.

2. Assimilar el concepte BIM adaptat a les metodologies de la cultura catalana de construcció.

3. Conèixer les estratègies d’implantació en una constructora, las necessitats a les que obliga aquesta implantació i els seus beneficis. Seleccionar de forma adequada el software i hardware necessaris.

4. Analitzar la viabilitat de la construcció d’un edifici o una infraestructura per obtenir així un report del que seria la seva pre-construcció o construcció virtual.

5. Realitzar l’anàlisi de despesa i planificació aprofitant les avantatges de disposar d’un model digital en 3 dimensions.

6. Comprendre el concepte d’element BIM per utilitzar-lo durant la fase de construcció i control.

7. Preparar a la constructora per a les noves polítiques de licitació BIM a Espanya i Europa. 8. Ajudar a la creació del perfil de Construction BIM Manager dins l’empresa constructora.

REQUISITS

Les 40 hores són presencials (20% teòriques i 80 % pràctiques). S’inicia el curs amb un projecte que es desenvolupa al llarg d’aquest.

És indispensable que l’alumne aporti un ordinador personal ja que se li seran instal·lades les aplicacions amb les quals podrà seguir les pràctiques al llarg del curs.

El perfil d’alumne és tècnic/a, amb coneixements mitjans d’informàtica i adreçat a personal d’administració amb tasques de control de costos i directius. L’alumne ha de pertànyer a una empresa agremiada a la UEC.

HORARI

Es realitzaran 10 sessions, els dilluns i els dimecres de 15:00h a 19:00h.

Data d’inici: 26 de febrer , i data fi: 11 d'abril

LLOC

Centre de Formació de la UEC a PALOL DE REVARDIT (Crta. C66 Km 39)

Si hi esteu interessats cal trucar al Centre de formació de la UEC, al 972 59 64 60. Queden molt poques places.

 
© Unió d'Empresaris de la Construcció 2008