Guia Empreses Uec girona
  Àrea agremiats  
 
Usuari (NIF)
Clau (Num. Agremiat)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

  Notícies  
         
 

 

22/02/2017
Curs de Pintura organitzat per GRETA

GRETA juntament amb el Consorci de les Gavarres organitza aquesta primavera un curs dedicat al color en l’arquitectura i la construcció tradicionals.

El protagonisme que s’ha donat en els últims temps a la pedra nua i a la fusta tropical sense pintar ha portat a la desaparició gradual dels revestiments que caracteritzaven els diferents elements constructius. Pel camí s’ha perdut molta de la riquesa cromàtica i artística i l’ofici que els havien fet possibles. L’aparició de les pintures sintètiques amb la infinita possibilitat de colors ha acabat de dispersar l’harmonia del conjunt. Al mateix temps es perdia la capacitat de transpiració de les pintures en base calç o oli.

Aquest curs vol donar a conèixer i posar en valor l’existència del color en l’arquitectura tradicional del nostre entorn, concretament a les Gavarres. Donar les eines necessàries per saber reproduir els colors utilitzant els mateixos pigments i tècniques amb que es solien fer:

pintura a la calç, tremp d’ou, olis...

El curs s’estructura en 4 sessions repartides en quatre dissabtes al matí.

Hi ha una primera sessió teòrica sobre l’origen dels pigments, els diferents suports i les tècniques utilitzades. Les altres tres sessions són tallers per posar en pràctica els coneixements adquirits. En la fase final s’utilitzaran les tècniques apreses per pintar l’antiga sagristia de Sant Cebrià dels Alls.

Inscripció: 200,00 € membres associació GRETA 180,00 € - places limitades a 15 alumnes

Coordinació del curs:

Olga Muñoz, arquitecta responsable projecte GRETA. greta@projectegreta.cat Tel. 972 412 727

www.projectegreta.cat

Laura De La Cruz, estudiant d’arquitectura – Universitat de Girona, UdG.

www.facebook.com/projectegreta/

El COLOR a les GAVARRES a càrrec de:

Cristina Thió i Aidan Bidon-Chanal, CHROMA - Restauració del patrimoni arquitectònic SL

 
© Unió d'Empresaris de la Construcció 2008