Guia Empreses Uec girona
  Àrea agremiats  
 
Usuari (NIF)
Clau (Num. Agremiat)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

  Notícies  
         
 

 

01/04/2019
Inauguració del primer Simulador de Riscos d’Espais Confinats de les Comarques Gironines

La setmana passada es va inaugurar el Simulador de Riscos d’Espais Confinats a les instal•lacions de Palol de Revardit (Girona). Unió d’Empresaris, Prevenció Laboral Gremi SLU i la Fundación Laboral de la Construcción s’han unit per tirar endavant aquest projecte i fer possible la construcció d’aquest.

Es tracta d'un contenidor tancat amb 3 possibles entrades (dues d’elles d’emergència). Les dimensions aproximades de l’espai són de 5,90m de llarg per 2.35m d’ample i 2.40 d’alt. El volum lliure interior de l’espai és aproximadament de 33 m3.

Entre els assistents hi havia l’alcalde de Palol de Revardit, el Sr. Jordi Xargay, la Gerent de la Fundación Laboral de la Construcción, la Sra. Lucía López, el President de la FLC i de la UEC, el Sr. Josep Agustí, el Regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Banyoles, el Sr. Albert Tubert, el President de la PIMEC, el Sr. Pere Cornellà, el President de la Cambra de Comerç de Girona, el Sr. Domènec Espadalé, el President de la FOEG, el Sr. Ernest Plana, entre altres autoritats.

Durant l’acte es va fer una petita demostració perquè tots els assistents veiessin com funciona aquest nou simulador.

El President de la Unió d’Empresaris de la Construcció va felicitar a tots els participants en el projecte per fer-lo possible i va convidar a utilitzar aquest espai a entitats i empreses que ho considerin necessari.

La Sra. Lucía López va afirmar que és indispensable disposar d’espais com aquest per fer una formació de qualitat i com a representant de la FLC està satisfeta de la col•laboració amb la Uec, per tal de poder utilitzar aquestes instal•lacions. Per últim, l’alcalde de Palol de Revardit, Jordi Xargay va concloure l’acte dient que està molt satisfet que en el seu municipi s’ampliïn les activitats formatives, ja que això demostra la bona evolució del sector.

La inversió total d’aquesta instal•lació ascendeix a 40.000€ els quals són patrocinats per les entitats esmentades. Es preveu que hi passaran més de 1.000 alumnes durant els 5 pròxims anys.

Aquesta formació va dirigida a totes aquelles persones que treballen en llocs tancats i amb probabilitat que hi hagi toxicitat en l’ambient: tines, dipòsits, vaixells, clavegueram...

Els professors del curs van assegurar que durant aquests mesos de proves del simulador les pràctiques s’han desenvolupat molt satisfactòriament i que estan preparats per mostrar totes les tècniques als seus alumnes.

El Centre de Palol de Revardit és l’únic centre de les comarques Gironines que disposa d’un Simulador de Riscos d’Espais confinats.

 
© Unió d'Empresaris de la Construcció 2008