Guia Empreses Uec girona
  Àrea agremiats  
 
Usuari (NIF)
Clau (Num. Agremiat)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

  Notícies  
         
 

 

16/08/2019
Les empreses comencen a canviar horaris per adaptar-se al canvi climàtic

noticia publicada al 324

La crisi climàtica també té efectes sobre la salut dels treballadors que fan tasques a l'aire lliure. Els episodis meteorològics són més acusats: més calor o pluges més violentes. Aquest estiu, han mort tres treballadors a Espanya per cops de calor.

De fet, moltes empreses ja estan adaptant els horaris dels treballadors que fan feines a l'exterior. Però tenir en compte l'impacte del canvi climàtic en l'activitat empresarial encara és -majoritàriament- una assignatura pendent.

A Andalusia, fa 11 anys que és obligatòria la jornada intensiva d'estiu en la construcció. Però no tots els sectors industrials, ni totes les comunitats autònomes, actuen sobre aquestes qüestions de salut laboral.

Empreses exemplars

A Catalunya, hi ha petites empreses que, després de tenir ensurts per la forta calor, han modificat els horaris i els han adaptat al canvi de temps.

És el cas de la firma de manteniment Inelgir de Riudellots de la Selva, que han decidit no fer horari partit, de matí i tarda, sinó que l'han concentrat entre les sis del matí i les dues del migdia.

"L'any passat vam tenir dos problemes de cops de calor -explica el seu gerent, Lluís Simon-, just després de dinar. Els treballadors es van trobar malament i es van tancar al cotxe amb l'aire condicionat posat i bevent molta aigua. Aquest estiu hem decidit canviar la distribució de la jornada laboral."

Això té avantatges -han comprovat que fan la feina en menys temps-, però també inconvenients: quan treballen a la via pública, per exemple, no poden fer soroll fins que són les 8 del matí. Ni normatives ni administracions ni proveïdors s'han adaptat encara a la nova realitat.

 
© Unió d'Empresaris de la Construcció 2008