Guia Empreses Uec girona
  Àrea agremiats  
 
Usuari (NIF)
Clau (Num. Agremiat)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

  Notícies  
         
 

 

15/11/2019
La UEC assisteix a la II Jornada d'Innovació de la Construcció

El passat dijous 14 de novembre la UEC va assistir a la II Jornada d'Innovació de la Construcció a l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona. El departament d'Arquitectura i Enginyeria de la Construcció (DAEC) va ser l'encarregat d'organitzar la segona edició. L'objectiu va ser donar a conèixer les noves tendències del sector i les experiències de professionals als agents de l'edificació de les Comarques Gironines.

De les nou del matí fins a dos quarts de tres de la tarda es van realitzar un total de sis conferències amb una ronda de preguntes al finalitzar per part dels assistents, entre els quals es trobaven estudiants, tècnics, empresaris, constructors i promotors. Tots els membres del congrés van coincidir en el fet que el sector de la construcció necessita una renovació i adaptació dels sistemes de treball tradicionals amb la màxima optimització dels recursos econòmics possible.

Durant la jornada, l'empresa agremiada Construccions Rubau, S A va realitzar una ponència basada en la seva experiència sobre el valor afegit que es pot aportar a una obra. L'exposició va anar a càrrec del seu enginyer d'edificació i tècnic BIM Pablo Lomba Palacio, el qual va afirmar que el model BIM permet anar més enllà de la planimetria, els 3D, vincular una planificació temporal i pressupost a model. De fet, segons l'agremiat, BIM ha permès a l'empresa Rubau, S A innovar d'una manera més ràpida i eficient. El BIM (Building Information Modeling) és una nova metodologia de treball que inclou la tecnologia per a la creació i gestió de projectes al llarg de tot el seu cicle de vida.

Segons Víctor Roig Segura, Enginyer de Camins i Soci-director de Bimètric, va assegurar que els nous professionals han d'aprofitar l'oportunitat de treballar amb la tecnologia d'una manera molt més fàcil i adaptable, ja que la majoria ha nascut amb ella. També va explicar el nou model de gestió LEAN, el qual presenta una filosofia de treball basada en la col·laboració entre els agents, el flux constant de producció i la creació de noves oportunitats. Per a fer-ho, va dir que no s'ha de buscar el responsable d'un problema, el que s'ha de fer és esbrinar quin ha estat l'error, a més, en comptes de centrar-se sempre en el que ja s'ha fet, l'agent ha d'explorar el que encara no s'ha fet.

Per altra banda, Jordi Xifra, enginyer de projectes i BIM coordinator i Andrei Bejenaru, BIM manager van aconsellar a tots els assistents vincular-se ara amb el BIM, ja que serà el futur de l'edificació i tard o d'hora ho hauran de fer.

A les tres i mitja de la tarda van tenir lloc dos tallers simultanis sobre el disseny arquitectònic amb la tecnologia de BIM i les tècniques i els principis del model LEAN.

 
© Unió d'Empresaris de la Construcció 2008